GARANCIA KVALITY

Iba tri ingrediencie stačia k vytvoreniu chrumkavej zemiakovej pochúťky. O to väčší dôraz potom kladieme na kvalitu každej suroviny. 

Absolútnu väčšinu zemiakov odoberáme od miestnych pestovateľov z najrôznejších kútov republiky. Z našich polí sa nám najviac osvedčili odrody Kiebitz alebo Lady Claire, vďaka ideálnemu obsahu škrobu, veľkosti a tvaru. Dá sa povedať, že každý zemiak poznáme už od sadeničky, a tak vieme, že má perfektné vlastnosti pre výrobu Slovakia Chipsov.

Zemiačiky pripravujeme výhradne na kvalitnom oleji.

Pre dovŕšenie lahodnej chuti zemiačikov používame najrôznejšie typy kvalitného korenia, koreníme ich obľúbenými príchuťami tak, aby uspokojili chuťové bunky i tých najnáročnejších spotrebiteľov. 

A napríklad solené chipsy obsahujú podobnú koncentráciu soli, ako je napríklad v krajci chleba.

PRÍBEH PRVÝCH CHIPSOV…

…alebo kuchárova odplata. 

Prvé zemiakové chipsy pripravil kuchár indiánskeho pôvodu, ktorý sa volal George Crum a pracoval v jednom elegantnom hoteli v Saratoga Springs, v štáte New York. Kuchára rozčúlil zákazník, ktorý si objednal opečené zemiaky,  a následne ich kuchárovi vrátil.

Tým stravníkom bol Cornelius Vanderbilt, kráľ železníc a očividne rozmaznaný hosť, pretože sa opakovane sťažoval, že jeho opečené zemiaky nie sú nakrájané na dostatočne tenké plátky. Keď už toho mal kuchár dosť, rozhodol sa, že náročnému hosťovi ukáže. S veľkou obratnosťou nakrájal zemiaky na tenké plátky a smažil ich kratučko vo veľmi horúcom tuku, až kým boli chrumkavé a zlatohnedé. A čo sa nestalo – jeho tenké chrumkavé lupienky mali obrovský úspech!